Alias - TigerTure ^^

Alltså, denna Ture!!! Vi i familjen har kommit på att det nog inte alls är pappa Nio som är ordinariepappa till Ture... eller så måste han ha en morfar som är TIGER i Nalle Puh historien!!! Nåt släktskap med kattskrället har han i allafall för han gör precis som Tiger; hoppar på allt och alla så att man/den/det gärna faller pladask i backen - då har han lyckats :) Han kom på en svinkul lek - vi var på morgonpromme i går morse, matten sjönk igenom på skoterspåret och genast kom en lågt flygande terv och hoppade på matten som sjönk ännu mer och låg skrattande i södrivan kl 6 på morgonen =)) glatt påhejad av Fayan å Flisan..

Ture har dessutom hunnit få en guppy uppkallad efter sig =D, det är det minsann inte alla som har!! =D. Fiskeländet gör hyss liksom sin namne... han hoppar nämligen in i "fisk-barn-kammaren" och käkar upp småfiskarnas mat (listig firre :)

Så igår kväll var det övning inför badsäsongen igen =)))) Först när matten höll på att dammsuga så kom Ture smygandes med en rosa handduk om midjan, han är ju nämligen en renlig kille som gillar när det luktar gott och gnider sig gärna mot handdukarna i badrummet om han får chansen... Så lossnade ett rosa badlakan från kroken lämpligt runt hans midja... Sen var det dax igen.... Ronja i badet och vips så behövde Ture åxå bada =))))) 

<3 Fast han kan vara riktigt duktig åxå - han hittar inte bara på hyss <3





Lugn helg i Gällivare

Ture har varit riktigt skötsam i helgen =) så duttig kille... nästan iaf...

På lördagsmorgonen så prommade vi upp på ett litet berg som heter Hirvas efter "Tjottivägen". De 3 stökade på utav bara 17!! Sen blev det dax för lydnadsträning ute på Torpet - BHK-Malmens tillhåll. Det tar sig sa mordbrännar´n me lydigheten ;) planerar för ev debut.... när å var säger vi inte :)))). Kul att träna i gäng då man kan både ge och få ros å ris å många bra träningstips - mycket nyttigt!

٩(●̮̮̃•̃)۶

På söndagen så var det dax för matten att jobba - sånt är onödigt å trist tycker Ture, trots att han har både ungar å pryttlar att roa sig med så då behövde han äta på mattens uppdragbara kille som hon fick i födelsedagspresent (!!!!) - Alltså en leksaksbodybuilder som man kan dra upp, så gör han armhävningar (på sant :) å inget annat om ni trodde det.....) och sen behövde han en rulle hushållspapper för att städa efter sig,,,, jajja..... Sen tog vi i allafall en promme med Bästamarita å Flora (en långhårs schäferdam i sina bästa 6 år), stök å bök i massor och ingen risk att nån i gällka har missat att vi har varit ute =)) hörselpropparna är slutsålda på både OK och Statoil =D ......men som skrivet annars har det varit en lugn helg i gällivare..



Brödkungen

Idag har brödkungen ture slagit till igen ^^. Då matten hade åkt iväg på utbildning för sitt nya jobb så passade kungture på att knycka en hel storpack vetekaka som så lämpligt matten hade glömt kvar på bänken efter morgonfikat... Att han dock hade ett helt gäng hundben + alla åttioelva leksaker utspridda på golvet hade ingen större betydelse, han behövde helt enkelt äta bröd! jajja som matten alltid säger...

Egentligen kanske man skulle haft en snickarboa till ture,,,, så hade han kunnat göra nån nytta med tänderna =D

Kvällen planeras för mys hos moster i Kullen, hon lagar gudomlig mat, dessutom ligger Ture på plus där - han kan nämligen vacker tass ^^ dessutom tänker hon lära honom highfive, för det kan minsann Sally ^^ (Emmelie &
joels blandis) Ture hoppas nog på date där med Saga - hans stora kärlek här i livet <3 Det är Emmelies (systerdottern) flatcoated retrivertjej på snart ett år (lots of love..)

Ha en underbar helg alla!

la famiglia

Består av matte Marie, lätt förvirrad brevbärare med saker på g... Tonårshomosapierna Ronja 17 och Moa 13 år. Ronja tyckte till att börja med att Ture var en otroligt jobbig tonårsterv (lr är kanske??) men smälte snabbt - vem kan motstå gullture :)) Moa älskade honom direkt förutom.... då han hoppar på henne i sängen för att väcka henne..., knycker hennes chokladbokstäver till tårtan.. (han vet inte att hundar inte ska äta choklad!), då han är överlycklig då man kommer hem efter att ha varit ute å slängt soporna... , då han lägger sig mitt i unghögen i hennes rum då hon har kompisar och tycker att alla är till för kungture...åsså lite till...

Fayan är en smått schizo tvåårig schäferbrud, vilken inte tyckte om Turetut de första två veckorna i alla fall! Sen kom hon på att man kan faktiskt leka med hårbollen - utomhus i alla fall - för inomhus vill Fayan ha ordning i ledet! Man ska inte hålla på att stöka och vara kompisar inomhus!

LilleFlisan är en kaxig liten sheltie som verkligen vet hur man ska tas med de stora... En riktig dam är hon ;)

Venusgumman är ett vackert islandssto i sina bästa år --- fast det tyckte då inte Ture! Luktar illa (Ture är en av de få hundar som går i gång på schampoo), mö
jligen att han kan äta deras betfor och det som kommer ut där bak men... De är stora och stirrar på en! Så matten fick övertyga Ture om att man inte får varken morra eller smaka på bestarna..(typiskt!) Så sur hon blev matten - huga!! Fast folket i stallet är ju trevliga i alla fall :)



Historia

Natten den 18 februari på min dotters födelsedag och min fars dödsdag anlände ture kl 02.11 i en fd röd opel kadett. Han klev ur bilen som den kung han föddes till, visserligen en svansviftande vilt hoppande och pussande kung.... men ändock en kung!

De tre första veckorna ägnade vi åt brottning och uppfostran av både hund och matte. Mattten lärde sig snabbt - att ha korv i vänster ficka och en spenkopp i högra. Turetrix fick lära sig lite av livets hårda skola...

Hyss har han hunnit med: käka upp ca 5 disktrasor (undras om han har fått disktrasor i modersmjölken ;), övat inför baywatch -hoppat ner i badet med min 17åring - inte poppis!!! :) Han har hunnit med att käka upp en hel klase bananer - bara lämna skalen... Han har åxå funderat över sommarjobbet på Coop som pantflaskeplattare (han är bara bäst på att platta petflaskor med tänderna)... Om matten inte behagar vakna så kommer han och lägger sig utanför sovrumsdörren med ett gäng skålar som han behöver tugga och ev hoppa på så att han får liv i skrället..

Yepps, det händer mycket med kung-gullture <3 <3 <3




ture

gullture!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0