julkul och sånt...

jag, brorsanNash å Flirr i bustagen..Jisses vad dagarna och åren går... hm! jag börjar låta som en gammal farbror på hela 3 år!!

Vi har i alla fall firat jul uppe i Gällka eller snarare Koskullskulle (eller Kullen om man så vill ;) hos moster Inger med familj. Himmelans mycket mys och go´mat å ett gäng trevliga människor och hundbrallisar - znyggTriss, sötaSaga och surSally. Sallan från Mertajärvi är en åttavägskorsning - en bestämd donna som riktigt ska styra och ställa hela tiden... Och av nån anledning så ska hon vakta Mig heeela tiden - begriper inte att jag inte kan få nosa i fred på de andra brudarna, sno till mig ett gäng tuggben å leksaker å sånt... En riktig hagga kan hon vara - men lite söt ibland ;)
Vi har prommat härliga prommisar och dessutom har jag fått sova i sängen ^^.... jäklarÅÅ... Det är faktiskt bra att vara på resande fot med matten - då får man lite privilegier som man aldrig annars har.....

mycket pyssel å mys i julklappsutdelningen :) och "den glada svansen" är Sallans
Flizan har ju flyttat hit. Hon har nog glömt av stormattens förkärlek till prommisar - gärna lite besvärliga sådana... Så häromdagen så fick både hon och jag en näradödenupplevelse då matten fick för sig att plumsa i snön var vad vi behövde - i typ 1,5 timma!!! Galenpanna juh! Det slutade med att matten fick bära Flisan, och jag masade mig bakom henne - hoff, hoff!!!!

GoaMoa har ju åxå flyttat in - sååå himmelans kul - snacka om en tvåbening med humor! Och jag lyckas mestadels hålla mig på plus hos henne faktiskt - Trots att jag startade med att käka upp två sockar av henne - olika par dessutom.... Jag tycker det ser så himla trist ut att gå omkring i likadana randiga eller blommiga sockar - bättre att ta en av varje ;)))

härlig juldagspromme :))hmm!! vem har gladast svans i hundhögen nu då? ;)


i väntan på matte så hoppar jag alltid upp på nån sten...
Ååå snart är det nytt år igen - med en massssa nya möjligheter!

♥♥♥Till Er Alla från Oss Alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR ♥♥♥

Disktrasegenen....
Hm... här har tydligen syrran Gerdas matte och min matte gaddat ihop sig.... och säkerligen alla andra i vår kull-klans hussar å mattar..... De säger nämligen att vi i vår extraordinära kull MMVIII har en extra gen som heter disktrasegenen.... Bara f´att VI gillar disktrasor ;-*.... Här kan vi snacka gotta, lite småsurt varvat med nått stänk sött samt tuggvänligt och lite småsegt att svälja - perfekt som hundgodis!! Bara d att man får knycka dem själv för att mattarna å hussarna brukar promt vilja ha dem på diskbänkarna som nåt slags prydnad... eller nåt... Snålisar!!
Matten har i af blivit lovad av kennelmamman Ewa ett storpack med disktrasor då de ses nästa gång ^^.... Bara för att jag proppat i mig minst ett trettiotal - jajja! Det som inte dödar det härdar :P

På tal om dödar... Så hundchoklad ska visst inte vi hundar äta.... Det kan framkalla yrsel, illamående och rent själva döden -på riktigt- för oss hundar, men ska skapa välmående, harmoni och glädje för tvåbeningar...... Sååå tonårs-terv som man är så,,, Vafasen,, säger matten att man inte ska... så måste man ju givetvis prova på... det lät ju som ett trevligt rus det där! Måste ju dessutom vara lättare att få tag på än vin som de häver i sig nu å då och som verkar ha liknande effekt^^... Jajja så en dag här i veckan så hade skrället glömt framme en skål med chips och en halv (hon hade minsann vräkt i sig andra halvan själv!!) skål med Never-Stop - HOHOhoho... sååå gott det var!! Som skrivet; never stop,,,, Jag försökte gömma skålen under bordet MEN....
Då matten kom hem å hade käkat och gick ut till vardagsrummet för att sticka ner handen i skålen och få mumsa på lite godisar så - fanns den ju inte där.... Direkt blängde hon på mig!!! Attans att man inte har nån att skylla på... men snart så... då lille Flizan kommer in i huset igen så ;P

I fredags så var vi på Championmiddag hos Janne & Challi, mattens kompisar. Jannes lillhund (av rasen gråhund) Enzo hade endast 19 mån gammal blivit jaktchampion!!! Hurra! Faktiskt så har de två riktigt trevliga gråhundsgrabbar som vi brukar "hänga" med och gå på prommisar tillsammans.

Nu har vi äntligen börjat att få lite snö på backen,,, matten som tycker att det är himmelans skönt med barmark har tillochmed hon börjat tjata om att det ska vara snö till jul iaf... Sen har hon ju börjat fantisera om nå´ skidåkning, hehehe säger jag bara - dra själv.... Faaast å andra sidan så kan d ju bli rätt spännande då hon inte ens kan stå på ett par plankor ^^... hm! DET kan man nog dra nytta av vettja´!!!

Ha d bäst ♥

RSS 2.0