DonTureRonaldoWiklund
TT har ju fått en fotboll med två snören i - perfekt att slänga omkring och kampa med, så han har ju ägnat veckan åt att lattja me´bollen, dribbla å andra fotbollstrix. Sen är den ju så perfekt att trycka upp i knät på matten, bara det att hon har ju rätt ofta den där kaffekoppen i handen.... så det brukar skvittra omkring lite kaffe ibland... även på Ture, som fått ha gevalia som "veckans doft i pälsen" :*I fredags kom Moa å Flisan ♥♥. D blev pizza å filmkväll, Moa hade med sig en film; Marley & Jag. Herregudens!! - båda mattarna satt där i soffan som två snörvlande lilleskuttar, så Ture var tvungen att kliva upp å lägga huvet i stormattens knä, då snörvlade fjollan ännu mer och mumlade om att det fanns en massa likheter i GullTure & Marley... Men... Ture är något mer väluppfostrad - tack å lov!!!

På lördagsmorgonen blev d dax för GrabbarnaGrusPrommeMedLitenFlisa. Så vi drog i väg till Olofssons och tog en promme i solskenet - vilken lycka återigen :) Det är så härligt att se dem leka och stöka tillsammans. Så det blev en repris idag. Långpromme, träning & skratt blev d. Moa har fått två till idoler - Nash å Hasse :)

Ha d bäst!
Mys å Pys... Å här vaktar jag...

Matten har varit skvatt tokig förra veckan... man var tvungen att promenera som bara den... hon hittade nya rundor som hon dock inte har riktigt koll på ^^ (alltså en gps hade ju suttit fint...) så det tar ju som nån timme innan vi kommer hem igen - jajja! Det är rätt trevligt med nya ställen att lukta på...

Sen gnäller hon på att TheTopdogTure håller på med sitt morgonspelande - plåtskålen vs plastflaskeplattning på morgnarna,,, d är juh bara av välvilja ju´,,, så att hon inte ska bli trött och somna om eller så ;-), Sen låter d så förbaskat bra ♦

På lördagsmorgonen så var d ju tack och lov -30 ute så d blev bara en liten morgonrunda, sen gick vi in och tog lite mera morgonfika och pysslade på... Så plötsligt så öppnas dörren..... Ture laddar slirande på parkettgolvet och drar i väg vrålandes för att äta upp inkräktaren.... matten håller på med att bädda sängen så hon hade absolut ingen chans att förekomma TureTorped.... så avslutas mördarvrålet med ett glatt och larvigt gläfsande å gnällande i stället... FavvoPj var d ju! Herregudens här stövlar man bara inte in!! Tur att han har koll herr GullTure :-)
Sen har helgen förlöpt med en massa mys och bortskämning...

Nya leksaker investerades i söndags... en kampknut och en fotboll med snören i. Vi tog med den nya snygga knuten på söndagsprommen med Challi å Eros - en supertrevlig gråhundskille åsså Diva -en ursnål, snygg schäferdam som genast snodde Tures nya leksak (vilken genast blev inkörd, nerblodad och välanvänd) och hans lekkompis - jäkla brud!!

Ha en fortsatt trevlig vecka allahopen!


Främmande, brudar, brorsan å bekantingar...

Alltså, vi har haft en massa besök den senaste tiden, så fort nån farit har nån annan ramlat in - skitskoj! Dessutom har vi ju haft besök av en massa snygga 4-benta brudar; Saga, Triss, Flora & Flirran (fast flis räknas nog mer som liten ettermyra som man jämt måste snömula, hehe.... ^^) Snyggast är nog Triss - fast hon spelar sur å svårfångad men Ture är helt övertygad om att det är honom hon vill ha (ooooooh ja - NOT!!!) Typiskt grabbar!


mattens kompisar ligger alltid på golvet av nån konstig anledning...

Idag har vi varit ute me brorsan och stökat järnet! Båda grabbsen behövde nog göra av med endel av den energi som lagrats under de kyliga jul & nyårs helgerna.. Å skoj hade både dem, matten å Hasse... sen blev det förståss sedvanlig go´fika hos Olofssons med tillhörande eftersnack :)


broderskoll!brodersbus!häftigahasse & grabbarnagrus

Sen for vi å hämtade Moa & LillFlisan från tåget - härliga tider!!!! Mycke´snömulning blire´.... med tervtuggning som följd på det ;-))) Har nyss varit ute på en härlig promme där vi dessutom träffade på en stilig 12 årig tervherre med tillhörande matte och schäfertik (^^ i lämplig ålder för en Ture ^^,,, ho,ho..) och det visade sig dessutom att han var från kennel Newstory, de känner fammo Linda, och att vi bodde på samma gata! Så mattarna bytte genast telefonnummer för vidare bekantskap och ev promme/träning - kul!


flisan vilar - denna bild från bästamaritas stuga

Nu blire´kvällsmys med mattarna å Flirr, Kramiz

Gott Nytt År Allahopen!

Julen firades i Koskullskulle som det så vackert heter egentligen, kallas Kullen i vardagsmunnen, det är nämligen så att det är dit Tomten kommer varje år! Ture var nog bland de lyckligaste tervaneserna den dan - fira jul med två ursnygga löptikar - Triss å Saga, åsså förståss ZtyggaZally,.. som jämt ska hålla på att ha ordning på TonårsTure - Typiskt!! Inte att förglömma Lillflisan åxå. Man får då aldrig flirta me brudarna utan att d ska bli ett jäkla liv både på matten och Sally ;-(
Tomten i år var rätt hipp - gled in där på Myrgatan iförd svarta strumpbyxor med snyggt motiv, moonboots, camofärgad jacka, hundmössa och skoterglasögon.. Dessutom hade hon maxfactors eyeliner konstaterade snabbt den pigga 79 åriga farmodern i sällskapet =)) Ja, mycket god mat blev d och många paket delades ut, och Flisan hade fullt upp med att stjäla Saga & Triss tuggben och gömma dem under fotpallen i vardagsrummet hehe....
Vi har även hunnit med att besöka pinn å matparadiset i Havsträsk :) Ture var så hjälpsam att bära ved med matten och Pj och PappaPjÅke... många pinnar fanns det! Matten var fjolligt nöjd då hon fick köra traktor - hon har ju som en förkärlek till de där gula fordonen ^^,,,, Det började med en gul postcykel, sen en gul postbil, sen en gul postbuss, sen drog hon till med en gul-jätte-aitik-truck åsså nu mellanstor gul traktor - inte undra på att man blir trött ibland va?? Kerstin var åxå en himla bra bekantskap - hon har ett kök där det bjuds på en massa gott - så klart att Ture åxå måste få nånting säger hon.... å Ture är absolut den första att hålla me´ =)))))))
På nyårs började det smälla smällare och raketer rätt tidigt på dan - häftigt tyckte Ture som gärna hade sprungit och kollat upp prylarna på närmare håll. Så det var då inga bekymmer med den saken!

Sen har det blivit härliga prommisar och mycket hemmamys. Matten säger att Ture är en LatMansHund där han ligger upp å ner och bara njuter av tillvaron!
Ha ett riktigt Gott Nytt År ♥

RSS 2.0