jakttider....


Bland det bästa med våren - förutom snösmältning, sol, värme å att matten får en helt mycket gladare uppsyn, så är det ju detta med jakttiden..... Tänk er en stilla promenad i solnedgången med matten i släptåg... man snusar omkring i dofternas värld på en stig eller ett skoterspår ÅssÅ dyker en hare förbi - wrrrroooom bara! Då äre´bara att haka järnet - för de är snabba de små rackarna.... MEN då har man ju den där matten bakom sig som vrålar HIT Ture!!! Så d är bara att vända... men man hinner ju skrämma harskrällena en bit på flyktvägen iaf...

Sen har vi ju ekorrar - mer irriterande små eländen finns ju inte... Åxå snabba. Springer likt Carl Lewis eller vad han nu hette på sin tid... den lilla, snabba, bruna saken... dem jagar man upp i ett träd vanligtvis. Jag försöker hoppa jämfota ( å det är jag ruggigt bra på ^^,typ skil,,, som Moa säger..) för att få fatt dem men icke - sen drygar de sig å låter å har sig.....

Nummer 3 i icke inbördes ordning så har vi ju katterna (^^^) jäklarÅ - Det är en Tures uppgift att få upp dem i träden - wooohoo-ojojoj!! Ture is the skräck of the cats på Björksgatan - Kung-Gull-Ture alltså ... Yo! Där i början så oroade sig matten om att kattskrällena inte skulle komma ner men vafasen; what goes up - must come down! - Yo!

God Jaktlycka på er andra - å ni mattarna låter bara sådär, det är nog för att vi är så bra på att jaga.... hm! måste vara det eller så sjunger de upp inför sommarens snapsvisor eller nåt :*

Kramen


lånade sallys korg då jag var där på besök :) lite liten..

men åååh....

på span på ballen


Förra helgen var vi ju upp till Gällka igen. Det blev Moa-firning, hussemys å matten roade sig med att köra stoooor gul bil i Aitik :) Intensivt, kul och kort helg blev det... Man fick impa på hussen och visa hur duktig man är på att leta kampknut som Han slarvat bort - slashas! Då fick man kämpa och leta i snön iiiigen ^^ men bäst som man är, så lokaliserades den ju snabbt, åsså var det bara att dra in bytet till slarvarna!!

Min matte är ju ganska så förvirrad ibland... Här för nåt år sen så skulle hon leka tävlingsledare på nån tävling och fick då ett gäng inplastade fusklappar där det stor appellklass lydnad på en, lägreklass osv på de andra.... De har länge legat i bilen för att "kan vara bra att ha".  Nu är det så att på hennes jobb har de liknande inplastade lappar fast med postmärke & bil på, vilka de har som parkeringstillstånd.... Min matte hade alltså slängt fram appellklass lydnaden i fönstret på bilen i stället för p-tillståndet!!! Undras om det var nån lapplisa som har fått sig ett gott skratt - eller så hade hon bara tur denna gång :)

Jag å hussen har haft myyys då matten varit på jobbet - jag får tjuvligga i soffan - dock på honom för då gills det inte som soffliggning ^^... åsså har vi varit på långprommisar bla upp på Ormberget, där kunde man jaga liftar - Fränt värre!!!

I kväll anländer Moa, Moa å Flizelis - ska bli sååå kul! Då får man nya uppgifter - mysa ordentligt med tjejorna, väcka dem ordentligt på morronen, se till så att de inte fryser då de ska sova genom att ligga nära dem åsssssså ett gäng sheltiemulning i snön (fast hon blir ju så attans ilsk den där lilla damen :*...)

Kram å Ha d!
Slarviga mattar ^^^....

Det måste absolut finnas fler jyckar med samma problem som jag... Min matte tar med mina "kul-prylar" då vi t ex ska på promme,,, hon hinkar omkring dem, kastar å slarvar bort dem i snön... "painit" jobbiga människa! Sen ska MAN plumsa omkring i snön för att leta upp dem, man får dessutom näsan full i snö eftersom de dessutom sjunkit ner långt ner i nån snödriva..... Haha... idag gav jag igen ^^ - hon tappade sin handske, vilken jag genast körde katt å råtta lek med, slängde upp den i luften och så fort den landat hoppade jag på den och skottade in all snö jag kunde in i den.... hehe..... Svinhugg går ju som sagt igen :*
Har ni tänkt på att sommartid är det en massa pinnar de drällt omkring i skogen... SSSSpår viskar de åsså ska man ut å leta... eller Leeeeeta - jah! då ska man söka reda på gamla skor, börsar, kepsar å sånt. Det måste vara nåt produktionsfel de har allihopa - slarvar!! Inte nog med det - sen ska man på lydnadsplanen bl a hämta apporter och utöva diverse trick för att de ska dela med sig av VÅRA go´bitar eller favvoleksaker som de har gömt undan i nån ficka.... Vi har det inte lätt alltså!!
Jajja! Matten har hotat med att i maj smäller det.... Träningshelg, kennelträff.. åsså Tåmelägret i juli =) Har i alla fall en intressant vår/sommar att se fram emot :)

Ha det härligt å njut av vårsolen!
Den kärleken.....

Alltså dessa tvåbeningar är ju inte riktigt som de ska alla gånger.... De snackar om att vi hundar blir kollriga å okontaktbara, schitzofrena osv... då vi blir lite smått intresserade av nån brutta eller så.... Men dem då!!! Jag säger då det bara suck ^^... Det räcker inte med att vara överlyckligt glad, sen ska det till en massa andra känslor å konstigheter.... Jajja, det är tur att de har oss hundar som stöd (vad vore väl livet utan oss?? ;))) Undras hur de som inte har hund överlever :0 Det fina med känslostormarna hos tvåbeningarna är att man kan utnyttja det järnet hehe... Ligga i soffan som tröst, sitta nära vid matbordet å "inte egentligen  tigga" ^^... osv, osv...Men det är tur(e)ligt att det löser sig i slutändan då kan man vara glad å lycklig igen... & det är väl det i stort livet går ut på :)


Under veckan å helgen har vi haft äran att låna brorsan Nash på våra prommisar. Snacka om kul att ha brorsan att stöka med å hålla i styr men den jäkulen mopsar ju tillbaka ibland. JävlarÅ! Men det går fint, för han är ju en otroligt vänlig själ - fast han kan bli lite irro då man skäller honom i öronen i ett.... Hm! Undras om han blivit döv av mitt skällande??? - men det tar sig bara uttryck då han tycker att han behöver kolla in andra hundar  ;)

Jajja, vi siktar in helgen mot Gällkatown, på fredagen blir det Moa-firning ♥ - hon blir ju fjortis!! Sen ska matten roa sig i de stora gula bilarna (=truckarna) i Aitik, åsså får man ju köra ett gäng Hussemys ♥

Kramen!
myzåknatar-helg...

Moa & Flirran anlände i torsdagskväll eller närmare bestämt natten mot fredagen.... De startade sin resa från Gällivare 18.40, då visade det sig att tåget skulle komma in först 19.40... ok! då skulle de alltså vara i luleå 22.40, MEN... det blev liiiite mer förseningar, haveri å sånt så de landade i Luleå 00.30!!! Stackars tjejer, något less var de :/... Jajja! Vi dammade hem och kokade te och gjorde toast så det blev långt in på natten innan vi så småningom tog oss i bäddarna....
På fredagen blev det "göra stan" för mattarna, sen blev det go´-middag & moa´s goda efterrätt samt soffhäng & inte ens stormatten somnade ^^.

Ture hoppar höjd å dräller snö på LilleFlirr :)


På lördagen for vi till brorsan Nash å kidnappade honom för en promenix i det underbara solvädret. Det blev en riktigt härlig promme med mycket stök, stoj å skratt, sheltiemulning & tervtuggning. Moa & Nash fann varann direkt, så Moa adopterade honom som sin nya kille ♥... Tänk er; Fozaso´s Moa MCMXCVII... Sen blev det återigen go´fika på konditori Olofssons mmmums!

På söndagmorronen väcktes sovtutanMoa av två ivriga jyckar ^^ stormatten bussade nämligen på dem på Moa = enklaste sättet att väcka den sovande-talande björnen hehe... Det blev morronfik, sen ut å knycka Nashen igen. Återigen belgaråsheltiestök samt en pinsam stormatte ( tur att det inte finns dess mer folk ute i skogarna på morronen -puh!) som försökte göra ett svanhopp över en vägbom - det gick ju mindre bra kan man säga och moa vek sig av skratt & tårarna sprutade... Pinsamma väsen!
Nu har vi just vinkat av kamphunden Flizeliz å GoaMoa, men vi ses ju snart igen....

Hare´
Vårkänslor, tv å funderingar...

Alltså nu har vi verkligen vårkänslor jag å matten... vi har ju haft en hel massa dagar med sol och till och med + grader - lovely! Matten surrar hela tiden om att alla skulle behöva få vara lediga på våren, ligga i en snödriva och sörpla chokladpunch eller nåt annat vettigt - samtidigt som hon (å kanske jag... ^^) vill ha barmark och komma igång med träning å annat hundkör :)

vi hann med en härlig promme -jag, matten å snyggFlora (marita fotar)

Förra helgen var vi upp till Gällka igen. Det där med buss å tågåkning är ju inte allt för kul men vafasen, alltid nåt ont som för nåt gott med sig! För sen blev det först fika å tjejdate i Kullen hos moster. Brudarna Sally å Triss har inte förstått Turens charm - Triss vill inte bli påkliven av TT och Sally är värsta vaktmonstret samtidigt som hon faktiskt ändå visar en liten svaghet för DonJuanTure,,, det kommer nog... - brudar ska alltid låtsas å ha sig först ^^... Åsså var ju lillFlirran där, så det blev lite sheltitramp och uppläxning av ohyfsad tervanes =)) Sen bar det av upp på Gällivares gräddhylla i Malmberget - Kilen, där blev det järnetmys i favvoPj´s soffa. Hussen å Matten var oändligt imponerad av en Tv (^^ hujedamig!) som hängde som en enorm tavla på väggen, det var storlek, platthet, pixel, tum och hd de surrade.... suck vad folket kan ha udda intressen! Men en sak var bra - det blev soffhäng hela kvällen. Flirran fick följa med på övernattning hon med. De tvåbenta fick den ljusa idén att pula in lilleFlis i barskåpet eftersom hon ser ut som en liten rar porslinsfigur..... MEN skenet bedrar dock, hon är ganska häftig på tervluggning!!!


Flisan i baren

En sak man som autodidakt (=självlärd,,, dock på sina egna viktigt-att-kunna-saker) tervanes funderat över många gånger är att varför ska hussar å mattar alltid hitta på en massa onödigheter som man "ska" kunna som hund... Hyfs, gå fot, vara ensam, inte ligga soffa, stanna, spåra osv... Jajja! De verkar ju se lyckliga ut då man gör det, dessutom kan man om man har tur få en godbit om de blir riktigt nöjda. Så det är nog trots allt ganska trevligt att lära sig nya saker....

En annan sak man åxå funderat över är vad det där pussandet de håller på med - folket, ska vara bra för! EnTures uppgift då det inträffar är att genast preja sig emellan och hålla koll på skrällena, försöka skrika Time Out och avbryta det hela - det kan inte vara hälsosamt att byta trutvätska på det där viset ^^.... Männskobrudarna är ju så mesiga - jag menar hade jag pussat på nån hundbrud så Pang så åker man på en hurvel oftast...

Matten har blivit soffpotatis! Hon har fått en större tv och skaffat sig en massa kanaler, vilket smarty redan haft sen tidigare och även betalat för men inte kunnat och idats få ordning på sedan 6 månader tillbaka! Hon är alltså inte särskilt mycket för tv-tittande, men nu så verkar det som om hon åteminstone sover gott till tv´n ;)

I dag överhörde jag att Matten å gammelmatte Eva surrade om kennelträff - guuuud så vi längtar! Ska bli himmelans kul att träffa ett gäng likasinnade galenpannor =) =)

Må Väl!
kärlek ♥

TureDuktig!

Jäklarå! Snacka om att Ture ligger etta på mattens favvolista =) Han har ju skött sig i snart 2 hela veckor!!! Jiiiiha! Matten jublar vilt varenda gång hon kommer hem :)
Vad som hänt under veckan, pinsamt nog att berätta..... Ture åkte på storstryk..... av en schäferBRUD  jajja! dagens pms-stinna bruttor går alltså inte att lita på! Mattarna våra hade ju dessutom den lysande idén att vi skulle promenixa 2 timmar efter vårt start-slaggis - bara att gilla läget :/ Dessutom planerar de för vidare träning å promme... hejåhå! Tur att man kan känna sig trygg bakom mattens skosulor ibland (-̮̮̃•̃)۶   (-̮̮̃•̃)۶    (-̮̮̃•̃)۶
Inför helgen har vi som skrivet, promme å träningsplaner, dessutom tänkte vi ut å stöka på nån agilitybana (ho,ho ^^)
ha d alles!
RSS 2.0