Vad trött man blir...

Alltså livet med valp är inte helt enkelt.... Vi som hade det rätt fint,,,, jag hade uppfostrat hussen att jag-svulten-tervanes-i-mina-bästa-år FÅR tigga vid bordet, FÅR äta från husses gaffel, behöver INTE spåra, göra uppletande å sånt för att få gotta.... SUcK! Nu måste vi smyga med gottandet från matbordet.... Matten är ju rätt bestämd med att den lille inte ska få mina (o)goda vanor... Dessutom är det ju en hel del spårande, uppletande å sånt nuförtiden,,,, som man faktiskt blir lite nyfiken på OM det ev. skulle kunna vara nåt kul, alt att man får nåt gooode bra utbyte av det.... Den lille parveln med huvudet mer i tassarna, tycker tydligen att sånt är helkul.... Så... jag som hade det så himmelans bekvämt måste bara kolla upp OM det kan vara nåt bra....
Spåret har helt klart blivit betydligt intressantare tack vare Anders & Malin (Rappebror Bossy´s husse å matte) vilka visade hur man får upp spårintresset även för en 7 (i-sina-bästa) år gammal terv.... Sen tar det ju emot,,, men det lilla skrället ska väl inte få sätta en gamling (inte för att jag någonsin blir gammal men...) på plats... Men ibland kan han få springa minsannn... Typ då vi gör uppletande... Alltså JAG tycker att det räcker att leta efter 1 föremål som matten slarvat bort... medan lillskrället gladerligen letar efter 5!!! Trött eller hur trött blir man!!! Låt skrället springa!!! Samma då vi är ute på prommis,,, jag brukar ju gå i hasorna på matten... Det är himmelans bra utifall att man får nys på nån "godoft" då kan man liksom... bli efter... och käka alt rulla sig i go´sakerna... utan att hon upptäcker det på ca 50 m.... (då jäddrans ^^....!!...) Medan den lille odåga springer framför i 180 och då ser ju matten om han ska hitta på nåt.... Smarta jag, hehe... ;)
Vi har ju ändå lite sammanarbete jag å Fjappe som jag å hussen kallar honom.... Matten hävdar envist att han heter Rappe... Vi väcker matten mellan 4 och 6 vardag som helg,,, hussen är det ingen idé att testa med--- Trötter!! Vi har ju varit upp till Gällivare,,, mattens hemtrakter å där jag flyttade ihop med henne.... Vi prommade på Dundret - oootroligt vackert! Man uppskattar det nog mer nu då man inte bor där - fantastiskt är det! Sen blev vi som vanligt bortskämda i "mosters" stuga i Yrttivaara.... Där sur-Sally visade sig vara en fantastisk nanny.... hon lekte med Rappe i timmar!!!
Vi har ju varit på valpträff i Skellefteå-Medle.... Fantastiskt trevlans även för att vara morbror till de små liven... Det blev 7 av 8 valpar med resp som kom + jag å systra Nova, samt halvbrorsan Dregen åsså faderskapet Rubel och faster Ros... Det blev en riktigt rolig helg med allt möjligt,lydnad, spår, skyddsuppvisning ( och hussen som fick figga... grymt kul tyckte han...) åsså en massa bus... Än så länge funkar det med några av oss grabbar =) Fantastisk helg tyckte alla!!
Hösten är underbar,,, vi hoppas på en fin skrilloåkningssäsong.... Grymt kul att springa på is! Må gott å mys i mörkret /mobbo Ture

RSS 2.0