TureTandlös.... Toppendagar & Tjejer.....

TureTandlös
 
Hmmmm,,,, alltså nu ser jag ut som nån (Lule)Hockey spelare alt boxare.... (måste ligga på + hos brudarna då va?) Hockeyspelare å boxare brukar ju ha en förmåga att få gaddarna utslagna... bara det att jag fixade det på ett annat vis,, genom att köra kampleken.... HAh - jag har kämpat som värsta ninja-hunden med kampknuten åsssså bara vips -. så flög en tand!! Jajja,, det får man räkna med i kampbranchen.... Å matten hittade ju raskt på ett nytt öknamn till mig; TureTandlös.... Hrmpfff,,, hur ballt låter det va?
 
Jag å Flizan godkänner middagsföremålet...
 
"give me five" för käket! :)
 
Jag har haft värsta myset då jag har haft förmånen att få hänga med herrPj då han har ledigvecka och matten jobbar,, vi har myyyyst jamen nånting!! Prommat, åkt/sprungit skridskor, käkat go´mat, kört garagehäng med hans polare osv... Matten har fått haka med på nån prommis å go´middag ibland hon med :)
 
 
vackerhunden med Luleå stad i bakgrunden
 
 
Jag å matten är just hemkommen från ett ställe 17 mil härifrån som heter Jokkmokk... Dit har nämligen mattens bästis Marita och hennes lilla söta men ack så bestämda gråhundstik Tora flyttat. Vi dammade dit i går em och tillbaka idag på förmiddagen. Matten hann med att få barret fixat på  Clip-It & Kammarna, och så hann vi med både käk, promme och fika på "byn". Alltså i Jokkmokk verkar det som om det finns en skoter och minst en hund på varje gård! Fränt :-) + att byns alla ca18 åringar (killar) kör omkring i volvo 740´s och har keps placerad med skärmen snett uppåt och skogsbyxor som favvoplagg :))))
 
Till helgen är det slut på friden... Då kommer sNisse hem... Han har ju varit och hälsat på sin syster uppe i Gällka och nu är huliganerna påväg hitåt - herregudens! Jajja få se om man måste styra upp honom lite igen.....
 
Moa har man ju fått ta hand om då hon var krasslig, ligga i sängen och se till så att hon inte frös då hon hade feber, jag är faktiskt en helt fantastisk rehabiliteringshund. Till och med så att jag låg på + hos Moa, vilken otroligt nog ofta tycker att jag är lite jobbig... hm.... ??
 
Flizan är sig lik igen, snäll å söt och fantastisk att ha som mulningsobjekt i snödrivan. Livet är bara underbart ♥
 
Måste åxå ge en stor eloge till alla skoternördar som flänger omkring i skogarna! Vad hade vi gjort utan er?(fått hänga på stan va?!) Tack för fantastiska spår!! :)
 
Ha det gott allesammans :)
 
härlig promme -25 grader vid vackra Hertsöträsk...

Nyår igen!!

mr "något-glad-svans" har fått korn på nåt spännande i snön...
 
God fortsättning allahopens!
Jahapps.... som vanligt har seg-matten inte bloggat på en heeeel evighet.... Alltså snart får jag vässa klorna och plita ner några rader på egen tass vettja! Hur svårt kan de´va´??? ... ^^... Men hon har ju blivit dålig på att lyssna- knäck i öronen förmodligen....
 
Sen sist så har det ju som vanligt hänt maaasssor!! Jag har varit friluftshund och åkt långfärdsskridskor med bambi-matten i släptåg och pj som draghjälp.... det var betydligt roligare att springa fort med honom, fast jag var ju som tvungen att ligga lite mitt emellan ett tag för att kolla matten, så att hon klarade sig.... Så då drog vi järnet, och fort gick det! Fasenimig att tvåbeningarna kan få upp sån fart med hjälp av några stålrör på skor!! Ibland imponerar de! ;)
 
en härlig dag på isen :)
 
Jag har även åkt pulka ner för en backe, sprungit med 4-hjuling, mulat sheltie (Flizan), prommat med brorsan, käkat choklad, endast en disktrasa har jag rövat bort (hann inte förlusta mig på den faktiskt...), försökt öppna den inbrotts-säkra fodertunnan - blev avslöjad av tandmärkena i locket.... - attans!! mm..mm.. Och inte att förglömma det bra - mycket myyyys.... :)))
 
Julen firades hos mattens systerdotter Emmelie och hennes numera man Joel i Gällivare... Även vi hundar fick flera paket, vilka var relativt lätt för en finger(tass)-färdig jycke som jag.... Jag försökte även lura till mig Trissans paket, men icket! Fick nöja mig med mina tuggisar....  Vi bodde hos moster, Thomas och sur-Sally, som numera är riktigt trevlig, men den jycken är åxå nååågot speciell - kollar på tv (skäller och har sig ibland till ingen-vet-vad...), hon har en egen stol vid fönstret med en kudde på så att hon kan sitta och titta vem som kommer.... Sover i sängen,,,, jaaa bortskämdare 4-vägskorsning från Mertajärvi får man då leta efter.... men lite söt är hon...
 
julklappsöppning :)
 
På tal om söt - Flizan har här för några veckor sedan blommat ut ordentligt!! Satanahs sicken kalaspingla!! Wow!! Man blev ju helt kär.... :P Kanske berodde det på nån ny "parfym" som visst heter "löpning" som hundbrudarna brukar dra på sig vissa tider på året... Men trots kastration (vilken matten är övertygad om att de missat nåt med...^^..) så blev man lite "het-på-gröten".... hehe... Jag kände mig som tvåbens-grabbarna på försommaren då de "känner dofter" då de ser lättklädda ladies... Suck!
 
snyggFlizan ♥
 
sNisse har man ju åxå måst´sköta om,,, jag brukar tvätta honom på mornarna - jädrans såna skitiga öron han har, jag måste ju vända ut och in på dem för att de ska bli ordentligt rengjorda! Han är nog ganska tålig det lilla skrället... och man har ju uppfostrat honom som en riktig valp så han lägger sig på rygg och ger sig om det vid nåt enstaka tillfälle skulle inträffa att jag fick för mig att bossa lite....;-) Lite mindre painig har han ju blivit i af... Det tar sig....
 
trött sNisse...
 
Massor med myskramar i vintermörkret! Ta hand om varann :)

RSS 2.0