det rullar på...

Förra helgen blev det ju en hel del mys med Matten, Moa & Flizan :) Jag hade väckningsuppdraget på trött-tonåring, vilket jag tycker är himmelans kul!! Bara att kasta sig upp i sängen, hoppandes likt Tiger i Nalle Puh, gärna nyrastad och blöt om fötterna.... Människovalpen börjar genast knorra för att senare gå upp i falsett - Tuuuuuureeeee GE dig för in i h-vete!! Alltså de har sånt språk de flegmatiska sovtutorna.... Men kul är det ;)

På lördagen fick matten för sig att vi skulle gå/lubba Karlsviksloppet, vilket det fanns en sträcka på 500m (- = för Barn Matten ^^...), en på 4 km och en på 7 km... Vi valde då att promma 4 km sträckan med Carina och hennes son Victor med tillhörande kompis. Då startsignalen gick och hurtbullarna började kuta så var jag ju inte sen att haka på... MEN då hade jag en vilt stretande matte i andra änden av snöret som tyckte att vi ska GÅ... ^^ lata männska! Jajja, vi tog oss runt och fick till och med pris - en vattenflaska! Vilken jag tyckte direkt att jag kunde platta, eftersom jag är pant-flaske-plattnings-expert  :-*. Himmelans trevligt var det, mycket folk och en liten irriterande trasselsudd. Jag brukar ju gilla andra hundar och i synnerhet småttisar men denna var jag tvungen att visa var skåpet ska stå - jajja!

moa å matten festar på thaimat - note: det är cola i moas glas :)välförtjänt förtäringsdax efter trevliga Karlsviksloppet ;)


I går skulle vi ut och turelura lite.. jag å Matten... Vi startade med att matten gick ut ett spår till mig och då vi väntade på att det skulle få sin liggetid så körde vi lydnad på fotti-plan. Då vi var nästan färdig (höll på med platsliggningen som sista moment) så ramlade det in ett gäng trevliga fotbollstjejer som tyckte att jag var underbar, så vacker å så.... Jag lutade mig genast emot dem och delade med mig av mina hårtussar och blev kliad järnet. De tyckte att vi skulle komma dit och träna varje gång de hade fottiträning dvs 3 gånger i veckan, vi blev även inbjudna att kolla deras matcher - fasen kanske man blir fotbollshuligan nu då ^^ ....DET vore ganska passande egentligen!!
Sen blev det att ta en tripp till Boden där vi prommade Boden runt tror jag, med mattens kompis Jessan - det är som trevligt att få in lite nya dofter i sin snok :) Nöjda och trötta blev vi iaf...

Ha D!

ja ja.... å jajja....lite ruggigt i vattnet....


Det har som vanligt varit en händelserik vecka... Nu är matten inne på sin andra jobbvecka vilket jag tycker att är helt onödigt men, men trogen hund som man är så ligger man ju å vaktar huset tills hon behagar dyka upp... Vakthund är mitt yrke i vardagen - autodidakt (=självlärd) dessutom ^^...

Jag har ju behövat pyssla lite i läggan då hon inte är hemma... Jag tyckte t ex att brödfatet passade bättre på golvet, åååå där fanns det en hel baugette med vitlöksbröd som det stod Ture på!! Så praktiskt!! (Men de där jäkla hårda tunnbröden kan hon behålla!) Mattens matback som hon visserligen diskat behövde få lite lufthål i sig så visst fasen fixar en händig Ture sånt! Jajjamän!

Jag å matten är defenitivt singularisar nu igen... Nu har de äntligen bestämt sig ^^ Halleluja! Sånt bök att vara tvåbening... tacka vet jag jyckelivet - det är inte så himmelans komplicerat...

Matten har ju kommit in i en träningsperiod... så nu är det slut på vinter/vår/sommar-vilan... huga få se hur länge detta ska hålla i sig ^^ ... Hon motionerar mig å peugoten´, håller på att slarva bort pinnar i skogen som man måste leta upp, samt börjat med lydnadsträning igen -Suck! Tur att hon jobbar iaf........

Ett gäng prommisar har det blivit - det känns att det är höst på riktigt - det är inte lika behagligt att blöta ner sig i de stora vågorna i regn å rusk...

Jag har förresten kommit på att jag ÄR vallhund! Jag smyger på och emot får, kossor, hästar och Duvjävlar!! Alltså småpippisar har jag inget emot Men duvor som landar vid MITT badställe måste man bara jaga bort!


fårskrället stampade med framhoven åt mig!!Men Hallååå!! DuvJävlar på min badplats!!!

Schas fågelskrällen!!


Matten (och lite jag... jag såg den först..) har varit hjälte här i veckan; Vi kom hem efter en liten motionsrunda, knatade upp för trappan till våran balle (=balkong) å där nedanför inglasningen så låg en liiiten pippi... matten stängde in mig på vår balle och letade nåt att ta den lilla kraken i, för man ska ju inte ta med händerna på vilda djur... Hon hittade Emlans gamla tidning Hänt Bild (matten är verkligen ingen som läser såna tidningar... ) å gissa vad bra en sån tidning Är!! Pippin skuttade upp på den och matten bar ner den ut på gräsmattan där hon satte sig ner vid den... Då hoppade den upp först på hennes fot och sen satte den sig på hennes knä och satt där ett tag innan den flög över till en blomkruka som stod bredvid och satt där å kvittrade ett tag innan den flög iväg ♣ JäklarÅÅ!! Sen då hon kom upp till läggan igen så var det en geting som hade irrat sig in - Vips så smashade hon likt McEnroe på mördargetingen så den dog på studs! Snacka om hjältematte alltså!! Å för att inte glömma Hänt Bild som än en gång varit hjälteredskap :-*

I afton så kommer gullMoa & gullFlizan - guuuuu´vad vi ska mysa! Å jag får minsann sova i samma säng som dem ♥ Ha en fin helg!

Kramen

höstligt....

Alltså nu har det ju blivit höst på riktigt..... Matten sa ju det! Att det kommer att vara sommar ända tills hon börjar att jobba igen - och så blev det! Jag gillar inte riktigt det här... Dels så regnar det piss (finregn som man blir dyngblöt av, på hela kroppen...) åsså har matten börjat att jobba igen :/... Hur kul är det att vara ensam va? Matten blev visst erbjuden att få en katt som sällskap till mig - HAHAHA... DET hade ju vart nåt! Snacka om att jag hade fått utöva min hobby i hemmet ^^... Men tydligen så blir det inte så, hon tror visst att jag (och kattskrället) kommer att göra kaos med hela huset och varann i så fall! Jajja!

På tal om att göra kaos, så är ju inte min matte sämre än att hon höll på att elda upp hela huset... Hon kom hemdammandes, svinhungrig som alltid... Slängde in en förpackning bröd i micron och började att läsa posten... Då hon plötsligt fick syn på att det brann i micron!!!! Woooooaaaaahhhh!!! Vilket vrål! Å vilken aktivitet! Hon blåste som själva Stormen Gudrun på den brinnande plasten och microlocket!! Jäklaaar vilken stank! Så lär av detta: plocka bort åtdetminstone påsförslutaren i metall då ni tinar bröd i micron =/

En till fundering över de tvåbenta... detta med att träna sig själv... Igår till exempel då matten satt å fikade sina mackor och mazariner till frukost så kom hon plötsligt på att "nu jäklar"... ska det ske... det ska börjas med träning! Sagt å gjort, vi dammade iväg till gymmet där hon försökte lyfta, dra, göra situps och gudars vet allt vad de stånkar på med... Sen blev det långpromme med Challi och gråhunden Eros. Himmelans trevligt! Men varför inte köra lite regelbundenhet på det hela... en annan får ju sina prommisar varje dag medan hon tror att hon kan ha uppehåll i typ 4 månader och funderar över hur klen hon blivit, sen tränas det nån vecka ÅssÅ hittar hon på nån lämplig orsak för vila, typ förkylning eller nåt... S U C K!! Slashasmatte!!! Är det detta som kallas dålig karaktär??

På tal om karaktär, så är det snart dax för MentalTest i Timrå.. 24:e oktober - är det ju inte... utan september ;), samlas vi syskon(+ tillhörande fotfolk..) i Timrå för att synas i sömmarna. Ska bli skoj att träffa StoraStökSläkten igen!

Höstkramar!


Jag har hämtat lite "bra-att-ha" grejor inför lördagsmyset med matten ;)

Brudar i läggan...

I fredags dök först mattes kompis Jessan in på sin Harley.... alltså jag gillar ljudet av HD & gixxerbikes... Det betyder att det kommer nåt gottÅkul med de ljuden.... :) HD = go´Jessan, Gixxer (gsxr) = Husse och gärna till det, en liten motionsrunda ;)
Det krävs en gsxr eller en artic-kisse 1000 typ för att motionera en TurboTure =) - fast å andra sidan är det ganska skönt att lufsa i skogen i hasorna på mattens gympadojjor.... trots lukten^^...
Sen ramlade mattes kompis go´Marita och SnyggFlora in. Matten å Marita var som Piff å Puff på julafton - de surrade järnet!! Som om de inte pratat med varann på evigheter ^^ - de surrar ju med varann i telefonen nästan varje dag men, men....
Åsså fick vi njuta av doften av aborrfiléer i bacon och gräddsås... snåljäklarna gav oss jyckar hundmat - Hallå!!! Hade hussen varit där så hade en Ture då fått smaka iaf... Fast hundkulor i sällskap med Flora ♥ är faktiskt inte det sämsta ;)

jag å systraMi ♥

På lördagen fick jag ha Flora för mig själv i några timmar då Matten å Marita gjorde stan. Å tillbax kom de med LillaSyster Mira - gullunge säger jag bara! MEN det är viktigt att visa sig macho - så att inte slyngelungen tappar respekten för storebror, så jag försökte köra syrra-mulning (jag brukar ju köra sheltie-mulning med Flizan, hehe...) men av nån anledning uppskattade hon inte det så särskilt... äh! hon lär sig!!

syrran å Hussen smyger sig på mig...


Turemulning :)Jag har även lärt henne bära metallmatskål och spana från balkongen... Det är viktigt att lära dem bra-att-kunna-saker i tidig ålder... Försökte lära henne kattjakt åxå men skrället for iväg på småfågelsmygspan i stället... Jajja, i och för sig så är det kanske inte lika stor risk att man får en talgoxeklo i nosen som en kattklo.... Det har jag ju minsann fått erfara - men man gillar ju spänning!!


jag försöker visa syrran kattjakt i vägtunnel - fast kattskrället väste & levde om som 17!!Lite grinig blev jag då hon snodde MINA grejor åsså fick jag inte ta tillbaka dem för valp-partiska-matten... Å dessutom försökte hon charma in järnet för hussen (lyckades goode gott ) MEN Han är MIN!! Enklast var att tränga sig före lillan och lägga mig på hussen då syns han inte så mycket (hrrrmmm... i och för sig så är det lite svårt att dölja en 1,90´s husse ^^...)

hamnmys...


balkongmys..Nu är vi tillbaka i gamla gängor igen,,, Matte tog på sig post-stassen i morse å då vet jag... Tures uppgift till hon kommer tillbaka är att vakta huset. Eller... vila och ladda tills hon öppnar dörren då man kör ett överglatt matteälskardigöverfall med massor med kärlek och hundhår i! Fem hela veckor med matten å delvis hussen har suttit himmelans fint ändå! Mycket bus har blivit gjort :-*

Kramen!


In i dimman...

Jaaa, denna sommar har varit kanoners (i stort sett...). Finväder, mycket stök å skoj med matten å hussen, bad & strandstök, båtåkning, fått småsyskon till stan osv, osv... Jag har varit med absolut nästan hela tiden :)

I tisdags körde vi bastu å grillkväll ute i Karlsvik med ett gäng trevligt folk =). Vi startade med grillning - mummmma så gott!
Fotfolket har ju åter en lustig grej för sig... först ska de in i hettan i bastun och oja sig över hur varmt det är.... Sen lubbar de ut och skriker hur kallt det är i vattnet - alltså om de kunde bestämma sig va?? Det är nog typ en lustiger lek de har,, tror jag ^^... Men jag är minsann inte bangen, så jag hoppade in i bastun jag me´ ;) Sitter hussen på översta britsen, så gör väl jag likadant!! In i dimman jiiihaaaah... det var ju riktigt skönt med lite värme efter kalldoppen - huga man frös ju som en hund juh!! Nattbad... - det ni!! = riktigt hundgöra!!Gooode Gott med Grillat!
Carina,,, jag är hungrig!eftersom värden är hälsofreak så fick han ved istället för vin i medtagningspresent ;)Hussen som vedtjuvat, tur(e)ligt nog av sin kompisen ingo...badplatsen...veil by mist... = i dimma dold...

Återigen är det ödelägga hemma, hussen har åkt och då muntrar jag upp matten med petflaskeplattning, trycka grisen i knät på henne, matskålsskramling mm... Hon är dock tråkig och läser en bok.... Stoooor SUCK! Jag vet ju hur det slutar... Hon kommer att ha mardrömmar i natt... Hopplösa människa, kan hon inte hålla sig till humorböcker, kärleksromaner, 91:an eller Starlet (..fast den finns kanske inte någe mer ;)... men Nä! Antingen vaknar hon av att hon är förbannad eller rädd... Fjolla! Jaja... jag får väl ligga utanför tröskeln till hennes sovrum och vakt på marorna (-:


golvmys...Till helgen väntas brudarna :-*,,, mattens kompisar Marita & Jessan dyker in i morn, samt Maritas snyggschäferdam Flora (smörigt namn va??? haha..).... Åsså ska vi få äran att vara valpvakt till lillsyrran Mira ♥. Jag looovar å scchhvääär att lära henne allt jag kan ;)

Kramen!

Jesus-test....

Vem kör egentligen?? Det är ju jag som kör... ;)


superfjollan...


Nu har det hänt mycket de senaste dagarna... Jag har hängt me´matten å hussen på allt möjligt stök å tokigheter :). Vi har ju haft det årliga Luleåkalaset i helgen och jag har minsann varit med. På fredagen så for vi ut med hussens jetbåt - en riktig vattenleksak som går fort och svänger på en femöring om man vill... visst fan, de finns ju inte men vi tar en krona då ;) Vi åkte en sväng eller tre och så satt vi och solade i hamnen och myste på. Riktigt trevliga folk hade vi med oss åxå! Jag blev kliad som aldrig förr.


BeachHund


jag håller koll så att de kommer iväg ordentligt ;)


På lördagen skulle vi köra vattenlekar med båt och ringar och manta, wakeboard osv... Givetvis hakar en Ture på! Vi drog ut ett jättegäng med trevliga folk åsså jag ut på en superhärlig sanstrand, där kunde jag springa järnet och sanda ner folk, torka av mig på dem då jag blivit lite blöt, välta lite förtäring å andra kuligheter. Tur att jag har sån charm så alla gillar mig i alla fall ♥. Jag hade det grymt sjåigt att hålla reda på hussen som drog iväg med båten och vattenprylar hela tiden... Så tillslut så pajade äntligen båtskrället så att jag äntligen fick hussen i land. Riktigt mys var det!

jag är cyyyr då matten inte låter mig springa efter hussen hela tiden...Eftersom min husse är min gud så måste ju jag alltså vara Jesus.... Jag testade det idag... Vi har åkt stor båt med hussens kompis från Luleå till Boden. På vägen dit så gick jag och hussen ut på soldäck och myste ett tag. Sen fick vi för oss att gå fram till fören och likt i Titanic njuta av vinden i våra hår. Då kom jag på att jag måste göra testet! Är jag Jesus eller?? Det visade sig att det var jag inte. Plupp ner i havsvattnet bara! Dessutom en 9 meters Bayliner i palten!!!
Å jag som knappt kan simma!!! Jädrar i mig så förvånad jag blev. Men jag hade ju gudarna med mig för allt gick bra och hussen å matten fiskade upp mig i nackskinnet. Hugaligen - jag skrämde upp dem ordentligt åxå. Lite spak blev jag med faktiskt. Så efter torkning så lade jag mig ner på golvet i båten... lugn - till allas förvåning... Så kaptenen på båten tyckte att nu blev jag ju en riktigt trevlig hund....^^, vad kan han ha menat med det????! Har hört nåt kärvänligt - stökvovve å sånt (inte jag inte ^^)...

jag å matten båtmyser
du å jag hussen ♥
jesustricket funkade inte....Fridens!

öde-lägga...

Vi har ju haft huset fullt i 2 veckor och idag blev vi alltså helt solokvista´, jag å Matten...Snacka om att vi har en öde-lägga(=lägenhet) - haha... fyndigt va?  Det är ju svinskoj att ha en massa sällskap och lekpolare, men alltså en lugn promme i solnedgången vid havet med Matten är ju inte helt fel det heller... Lite havsbad, stenklättring och bara strosa omkring i lukternas värld.... Hade jag kunnat prata så hade jag nog sagt som Alfred (i Emil i Lönneberga) - Du å Jag Matten  ♥....

Tänk efter hur mycket betydelse man som hundskrälle har för sina matte resp husseskrällen egentligen.... Vad skulle de göra utan oss??? Hänga på stan, komma i olämpliga sällskap, hamna i missbruk - av något slag... bra eller dåligt kan det ju visserligen vara... MEN - som det många gånger är skrivet - inte för att jag vill skryta... MEN - Hunden är människans bästa vän ♥

I morgon blir det date med lillsyrran - GullMira och hennes snygga valppolare Grace - jag gillar henne lite faktiskt... hon kommer nog att bli grejjans snygg då hon vuxit till sig... Så det gäller ju att lägga in charmen redan nu ;) Visserligen är hon en jack russel... men.... :*

Nu ska jag å Matten beställa finväder för resten av veckan - jag må då säga att vi, trots allt, haft riktig tumme med vädergudarna denna sommar :)

Sommarsandigablötamensupergoakramar!

RSS 2.0