mycke´ å göra....

Toppenkille


Jaaa, vi har verkligen haft fullt upp här! Förra onsdagen kom hussen så då blev det sedvanligt massa-mycket-mest-mys å gotta-god-mat =))) På torsdagen blev det dax för stora-pinn-koll-promenad igen...  Men denna gång så var det inte i hussens skog utan en annan, där träden stod rakt upp som de ska... Mycket knatning blev det,,, vi hade även med oss André som hjälpte till att försöka utrota myggen (inte helt lätt ska jag säga ^^.... ) Jag hittade dessutom världens kladdigaste dike att hoppa i - matten blev något förtvivlad eftersom vi inte hade vår vanliga slitna wowla med hundburen i... utan hussens fiiiina bmw - hhhrrrrrmmmm...... Jajja!! Man får ta det i hussebranchen ;)

På fredagen hjälpte jag hussen att motionera hojen en bit... ner till hamnen, sen tog vi en bad å prommetur (i betydligt renare vatten denna gång :*)

På lördagen var det dax igen - upp kliver partyprissarna och bestämmer sig för att vi ska åka på skogsmässa till Umeå!!! Hoff, hoff... in i beamern (=bmw´n) igen hämta upp kompisar till hussen å matten sen bar det av igen... Jag gillar inte riktigt att åka i bmw´n - trivs bättre i mattens blekröda wowla med min bur i.... I Umeå fanns en massa gubbs i rutiga skjortor, keps å skogsbyxor (och pluntan i bröstfickan :) Himmelans varmt var det åxå, men jag fick dricka vatten hos nån försäljare, käka hammisar, provsitta i en skördare, knalla omkring på väldans vingligt golv, å skottprov var det åxå (lerduveskjutning), mm..  Åsså skulle de tvåbenta ju-typ hela tiden - stanna för att titta på nåt, eller surra med nån - så så fort de stannade siktade jag in mig på ett par lämpliga dojjor att luta huvudet emot och lade mig ner. Skoj var det i af :) På hemvägen stannade vi hos ett par och provade hoppa studsmatta (fast egentligen var det Per å Sara som var där för att provköra en bil, MEN - vi hittade en stooor studsmatta!)- skitskoj juh! Men ett tips... - om ni hoppar ner från mattan - spring inte under för då kan man få ett par 43:or i planeten^^.surr å surr... jag vilar väl då....


Jag har fått en ny leksak - som flyter,,, men hussen å matten litar inte på att jag ids hämta den så de har knytit fast en lina i den - skitkul - då kan man köra lite bett på lina åxå :)

På måndagen kom Moa och GullFlizan - huga vad länge sen man myste å sov med dem!! De tyckte att jag var liiite bökig till att börja med men sen insåg de väl att det bara är min stora kärlek som gör att jag blir lite överjobbig ibland ♥

Nu har matten packat igen... i morron bär det av upp till Gällka å Mampa....

Gla´Midsommar allahopen!


Valpsjuka....

Matten är helt kollrig,,, hon ser småvalpar öööverallt och pluttenuttar å håller på att snacka bejbi-språk med Dem!!! Fast jag tycker de är rätt trevliga faktiskt... de luktar himmelans gott. Å då kommer jag på igen att jag är ju faktiskt en riktig kille,  så jag kollar upp dem ordentligt,... charmar järnet... (fast matten blir så grining då jag behöver stå på dem ibland - å så" låtsas de pipa" de små liven, fast jag vet att de gillar det egentligen   ;) Det är viktigt att visa sin bästa sida för att ha de små brudarna på tillväxt ^^, hehe...


RoxieMed peggan och ungdomarna mot badet :)

Ronja, mattens storunge och hennes kille Tobbe har införskaffat sig ett litet pyre.... rzxpxjapr kozxxx... eller vad de nu hette,,, Prazsky Krysarik heter det visst ;) I af en söt liten brutta, mindre än ett vinglas stor! Igår hade vi grillafton här hemma, sen for vi ut å badade på kvällen - jag fick guida ungdomarna ut till badplatsen - häääärliga tider =)))

Jag å matten var å kollade brukstävlingar i Boden igår + 30 grader varmt! Min kompis Terra (Bs Björk av Nangijala) blev uppflyttad till elitklass sök - duktiga brud!!!

Idag är det tack å lov kallare ute och regn i luften, men matten tjatar ändå om sol å bad - hon blir då aldrig nöjd ;-)

Mot nya kuligheter! Kramen!

We are back.....

Ja, vi har ju varit å tjorvat på en annan blogg, vilket matten trodde var betydligt enklare än denna.... MEN,,,, det visade sig att den slutade fungera såååå, nu är vi tillbaka vart vi började :). Ny header kommer inom en ... framtid :-*.

En Ture TomTom på språng!Mycket har ju hänt sedan kennelträffen, matten fick spår-dille och för sig att vi skulle ut på tävlingsplanen - men det tog jag snabbt ur henne... man kan väl inte hålla på att visa sig duktig bland "folk" heller ^^... Så vi spårar på och gör mestadels de roliga lydnadsövningarna, men mattejäkulskapet ska ju hålla på att traggla med sånt onödigt som framförgående... suck!!!

Sök har vi "provat på" en gång... inte för att jag riktigt hajjade grejen men lek å köttbullar fick man ju iaf ute i skogen hos nån trevlig människa... jajja! Det blir nog bra...

Hussen har haft de o-lätt med vädergudarna,,,, De har nämligen dragit över hans skog - och de stackars träden föll som furor... Herregudens hur det såg ut - många stoooora pinnar var det... :'( Men jag fick i alla fall följa med å inspektera och hålla reda på matten å hussen som vimsade omkring på en fyrhjuling i storskogen.... Jäkligt imponerande hur en 4-styring med 2 beningar på kan ta sig fram i djungeln och träsket ;) Dessutom fick jag som vanligt en massa go´mat av hussemor Kerstin - mmmmummmmahh!


Många pinnar blev det.... :(Jag & Hussen ♥Jag å matten bestiger träd...

Matten har fått baddille! Vi har visserligen typ 30-50 grader varmt å så,,, Så hon släpar ut mig till badstranden morron som kväll. Alltså jag tycker ju om att bada fötterna å magen helst i dypölar å liknande men nu ska vi SIMMA!! Herregudens! Det kan ju va farligt på djupt vatten! Jag simmar gärna så att jag kan släppa ner baktassarna vid behov och paddla vilt med frambenen - men då skrålar matten att jag "skvätter ner henne" HM!! Hon är ju redan blöt juh ^^! Då hon simmar ännu längre ut brukar jag skälla på henne och simma tillbaka till nån lämplig sten som jag kan kliva upp på och hålla koll så skrället inte går å drunknar... Alltså när ska vettet infinna sig???? Men efter badet så brukar hon få sig...:) Då kör jag sandmulning med liten matte^^ hehe... Jag brukar rulla mig i sand å kasta mig i hennes knä... Köra rivstarter å racea järnet just bredvid henne då hon sitter å solar sig... Sen kan man ju hitta nåt vääääldigt intressant i backen just bredvid henne och då "råkar" man skotta sand över henne - mycket kan man göra med en matte då man inte har nån "lillFlizan" att mula ;-)


Jag simmar väl då...


Hallå Matten! Dax å komma hitåt!Solar i sanden... efter mattemulning^^


Hyss?? .... njaoooe... jag har bara behövt äta upp mattens shorts... alltså hon hade ju glömt sovrumsdörren öppen till hennes sovrum där jag inte får vara.... OCH hade det inte varit för badsandens skull så skulle hon nog inte upptäckt det så snart för... det såg nämligen ut som ett sandslott på hennes vita fårskinnsmatta hrmmm.... och så saknade hon shortsen, vilka jag försökt gömma i min bädd halvt in-under ventapaden och biabädden.......... men skrället upptäckte dem - satans! Jajja! Det är sånt man får ta som en Turemor ;)

Hörninini - ha d gott i sommarvärmen! Kramen!


RSS 2.0