Stughelg...

I lördags åkte vi iväg till en stuga som ett par supertrevliga pitebor André och Sandra rådde om. Den låg på en naturskön plats en bit utanför Vuollerim - helt suveränt supermysig! Vi började med en kortis skotervallningstur sen blev det go´middag å därefter bastubad ♥ vilket även Ture testade - hugahelvetesvarmt!!! Men det bra med den var att matten kom utkastandes därifrån rätt ner i djupsnön så Ture å hans bästisPj hjälptes åt att snömula matten - det var ungefär som att snömula Flisan bara det att matten skrek så förskräckligt ^^ fjolla! Sen följde kvällen med folk-på-golvet-mys. Dessutom hade de en trevlig liten bischon friséherre på 11 år med en massa pondus.... Men snål var han om sin tomteleksak... hm!


På söndagen så blev det flera svängar valla skoter... Ture hjälpte André att pista spåren och sen var han tvungen att motionera Pj´s kisseCat... huga! jobbigt men kul, man behöver dessutom köra startskall på skoterskrällena så att de tar sig iväg nån gång =))
Sen bar det av mot matparadiset Havsträsk och KerstinsKök... där fick minsann den hundkulematade Ture lite ^^ (ok, mycket...) go´mat! Så klart att Ture ska ha heter det.... jajja, det får bli ett gäng långprommisar under veckan!

ha d gott allesammans!
Typ BaraBästTure!

Alltså från och med måndag... hela 3 dagar,,, hittills, peppar, peppar... har TT varit lugnet självt då matten lämnat honom ensam hemma!! Matten blir liksom skvatt galen då hon kommer hem, och hinner till och med förekomma Ture med hälsningsöverfall - heeeeelt crazy alltså!!!
Inga söndertuggade disktrasor och diskborstar, fodertunnan är än så länge intakt, kläderna får hänga kvar på hatthyllan (dock inte de med godisfickor... de har blivit arkiverade på ett säkrare ställe..) - jiiiipppi! Visserligen har ju matten Turesäkrat lägenheten men iaf... annars brukar han ju vara duktig på att komma på nåt nytt ^^. Undras om det beror på all go´mat som serverats på senaste tiden, eller den lulska och gällivarska kylan eller har han helt enkelt haft matten på prövotid ett år??? Jaa en gåta är det, men uppskattat :*

I morse tog vi en långis, trots -20. Härligt var det och faktiskt så mötte vi en hel del andra folk & fän på vår repa. Det är nog fler än vi som är less på innetjänst.

Må väl alla!


kloker

1 års jubileum <3 <3 <3

på bussen♥ Gullture å Matten firade ett-års-jubileum fredagen den 18:e, samtidigt som "storungen" Ronja fyllde 18 år.... Å vad hade matten hittat på för rolig överraskning???^^ Jo, Ture märkte ju redan på torsdagskvällen att nåt var i görningen, matten visslade och packade prylar i ryggan - hennes pryttlar (inte liiite, men men hon fick ju släpa på den själv...) åsså turepryttlar - mat, grisöron, hammisar, grisen å knuten. På fredagen slutade hon tidigt så hon kom hemfarandes, käkade, å pressade i de sista "bra-att-ha" sakerna i ryggan. Sen bar det i väg till bussen... ^^ å hur kul är det att sitta på en skramlig buss va?? Chaffisen var däremot himmelans schysst - han tyckte Gullture var sån gullig/snygg/å helt fantastisk hund :*(kanske lite påplussat där men...) så han fick åka gratis ;)) Jahapp väl inne i stan så bar d av ner till tågstationen, där fick vi vänta till.... ytterligare en BUSS kom :( ( Tågen var inställda pga kyla..) Matten stolpade fram till chaffisen å sa att de minsann inte tänkte åka buss i 5 timmar för att komma upp till Gällivare! Men chaffisen bedyrade att d skulle ta betydligt mindre tid så vi planterade oss lämpligt i mitten av bussen så alla som behövde gå förbi fick antingen kliva över TT eller vänta tills matten baxat in honom mellan säterna. Som tur var så var d inte många som behövde passera,,, men Ture hann ändå med att noga undersöka en slyngel mellan benen då han skulle kliva över honom så nosen fastnade typ, och slyngeln höll på att trilla framlänges... Matten med sin humor kunde ändå hålla sig för skratt =) På den trevliga bussen (denna hade faktiskt heltäckningsmatta (det har inte lokalbussarna!!) fanns ett gäng trevliga tanter som kastade beundrande blickar och ord till Ture. Asså, TT är numera helt övertygad om att han är världsklass ♣♥


världklasshund


Väl framme i Gällka så kom favvoPj och hämtade oss - med turesäkrad BMW, hehe... Och vad gjorde de då?? Jo skrällena drog i väg på Olles och käkade middag medan Ture fick vakta huset :(( Jajja... men de anlände ju senare med ännu fler folk (till Ture), så det blev mycket turekärlek den kvällen :))
På lördagen blev d bara en snabbisdate me FlisanFlirr, TossigaTriss, å SnyggSaga men på söndagen tog vi en promenix i blidan... typ bara -18 eller nåt....

Helgen gick som vanligt alldeles för fort, men skoj var d! På hemresan fick vi en egen kupé och nu har Ture infunnit sig i att vi ska tydligen fraktas omkring på de här sakerna lite nu och då - jajja!!

Ha d bäst å ännu mer hopp om värme..... Kram
flisan förbereder attack!


tur att emlan har gotta i fickorna

kallt å kallt å mera kallt!

Nu är vi alltså skitless på detta kyljävulskapfrånhelvetet (fast där ska det ju iochförsig vara varmt^^...) Så hela veckan har tillbringats mestadels i hemmets tecken. Då får man göra det bästa av sitsen och stöka på inomhus istället :) Ture som nu blivit något vuxnare och klokare (hrrrrmmm.... kanske tar tillbaka det..) härjar mestadels med sina egna leksaker, leker rodeohund med tuggisar, plattar petflaskor, kör fotbollstunering med mattemaradona, fixar skrövel på mattorna, slänger sig i knät på matten då hon sitter vid datorn - d är viktigt! - åsså lägger man sig över tangentbordet för då måste hon ge en all sin kärlek och skippa det där eländet som hon tillbringar allt för mycket tid framför  :-*. Tror förresten att matten å hennes kompis Jessan måste vara lite förvirrade just nu (eller så är det kylan som gör det..) - de säger att Ture luktar hårdbröd under fötterna!!! De ni! Det måste vara kärlek eller ??? ♥

Älgarna som stört våra prommevägar har dragit in till stan - där kan de hålla sig! Så nu är det fritt fram i skogarna igen å matten behöver inte springa en massa omvägar för att inte stöta ihop med dem, fjollig som hon är... (vi har fått gå mååååånga omvägar för deras skull..)

Ture är ju en relativt vänlig tervaneskille men han gillar INTE stora brudar! Fy så äckliga! Vi mötte på en "båtsman dam" som skulle hålla på och lukta på honom och vara påträngande, alltså ingen hyfs har dagens brudar! Fy fasen, nej tacka vet han flat och golden tjejer mfl, mfl...

Med hopp om värme, kramar
Bortskämd
TureTiger-Torped-Turbo-Trix-Terrorist-Tönt-Tut-Trassel-Toppenkille - jaa kär hund har ju många namn... Matten har kommit på att TT blivit en stor skvätt bortskämd.... med prylar mat å en massa kärlek - men d är han juh värd - GullTuren ♥
Matten kommer på sig själv då hon är å ränner på affärerna så har hon alltid med sig nåt åt TT... hon hittade ju dessutom en gammal bekanting i Hortlax som har en hundshop - Gunilla,,, där blev hon som tokig då hon gick in - skrället var säkert borta en timma och surrade å shoppade bädd, borste, tuggisar, klicker, reflex osv..... många bra-att-ha-saker blev d till Ture :) Dessutom idag hittade hon en reflexhalsduk och en flytleksak som kan vara bra-att-ha inför kommande badsäsong =)))) jiiiiha!!

I veckan har favvoPj varit i hemmet. Perfa! Ture har haft kompis hela dagarna då matten jobbat. De har myst, byggt på fotbollen med nya snören, stökat på utomhus och inomhus (hrmmmm,,, övat på skallet inomhus - om Ture eller Pj skällde bäst tvistas det om ^^^^....) På fredag drog Pj å Ture iväg till Pinn, Mat å Bus Paradiset i Havsträsk, där blev det takskottning - Ture försökte verkligen ta sig upp på taket men det var lite tjorvigt.....Det blev go´mat i Kerstins kök, skoterracening, pinnletning, å en massa mys. Då matten dök upp framåt kvällen så var TurboTure ganska nöjd och beskedlig :) Dessutom fick han juh sova i sovrummet, vilket han aldrig får annars - snacka om himmelrike! Värsta Nöjda Hunden ♣

Idag blev det promenix med brollanNash å husseHasse, brorsan var helt kollrig - kär å sånt där... - snackade om nån brudjäkel i grannskapet som luktade gott ^^..^^... - fattar ingenting! Alltså, det finns ju viktigare saker som att hålla koll på Hasses godisficka med goooda köttbullar i - bara en sån sak! MEN, då är det ju den där matten som hojtar om att Ture inte får ta själv ifrån fickan -Typiskt!!!

Kram å Ha d!
TT rund under fötterna....

Jaa, matten har haft en himmelans massa ursäkter för både sin egen och min träning - men det är väl godtagbart för det gamla skrället har juh gått å blivit 40!! Fatta! Gammal som gatan, halvt i graven osv... Jajja, hon hänger på ännu, och surrar om att det bara blir bättre efter 40, livet börjar osv..... - det har nåt skrälle lovat henne (HAHAHA.....) Trevligt har det iaf varit, vi har haft en massa folk hos oss, det är kul! Nu är första helgen vi är solo, ensamma... lite trist är det så Ture försökte liva upp matten genom att trycka upp och samtidigt tuta med den slemmiga latexgrisen i mattens armhåla - suck - opoppis ^^, så då hämtade TT en mycket platt fd petflaska som hon kunde ha i knät tex... men människan gnällde igen om "ser-jämt-ut-som-en-slemhög-då-man-umgås-med-dig!" Jajja, men mysigt har vi ;-)

Förra helgen var SnyggFlora & CoolaFlirr, + mattar, Maarit & FavvoPj.. å lite annat folk på besök. Häääärligt tyckte Ture och vilade järnet i stöket^^, han trivs ju med en massa folk... - så de tyckte att han har blivit sååååå lugn å beskedlig minsann ^^ (skenet bedrar vissa dar...... suck!)

Igår var vi på hundpromenix med 8 andra hundar å ett gäng mattar å hussar - himmelans kul å nyttigt säger matten... Fast Ture tyckte det var så vansinnigt kul så då vi träffades på samlingsplatsen körde han igång startskall, för det var tydligen hans uppgift ^^, Vickan som är bekant med både hans far å farmor (ok, låtsasfarmor åxå) sa att han lät precis som sin farmor ( vi tror att det är Kiwi hon menade, men blir lite osäkra..... ;-)))) Han hoppade även omkring som om han hade studsbollar under fötterna..... Han kan hoppa högt å pussa på matten samtidigt - jiiiiha!! Åsså träffade han ju en så snygg vit shchäferbrutta vilken han planerar vidare dater med :)))

Ha d Gott!


RSS 2.0